helemaal kapot!! - Reisverslag uit Bogota, Colombia van Jorn Jelluma - WaarBenJij.nu helemaal kapot!! - Reisverslag uit Bogota, Colombia van Jorn Jelluma - WaarBenJij.nu

helemaal kapot!!

Door: Jorn Jelluma

Blijf op de hoogte en volg Jorn

31 Oktober 2012 | Colombia, Bogota

Ben ik weer!! Het is alweer een maand geleden zie ik. Veelste lang eigenlijk en het spijt me maar gewoon te druk met genieten.

Nadat ik me laatste blog heb geschreven ben ik nog ff een tijdje blijven rond hangen in medellin en omgeving. Zo ben ik naar Guatape geweest om daar el piedra (de rots) te beklimmen en een beetje te ontsnappen uit de drukte van de stad!! Natuurlijk nog een voetbal wedstrijd wezen kijken en het geweldige genot van streedfood tegen gekomen, dit zijn kleine wagentjes met een bbq erop en ze hebben de meet geweldige soorten burgers/ spare ribs/ halve kippen en alle soorten vlees dit met een beetje friet en sla voor slechts 5 euro. Egt fantastisch eet bijna niet meer anders, en als ik wat anders eet is het een lunch menu voor nog minder. En natuurlijk op stap geweest en dan word je dus gegijzeld door een lilliputter met een dildo pistool!! ok het klinkt een beetje raar maar het was niet anders.

Nu moet ik wel zeggen dat ik onderhand wat meer gereisd en gezien heb in colombia. Na Medellin ben ik gevlogen (omdat dit goedkoper was dan een busreis!!!) naar Cartagena. Cartagena is een plaatsje aan de noordelijke kust van Colombia waar het hoofdzakelijk werd gebruikt door de spanjaarden als haven van en naar Zuid-Amerika. Hier hebben ze een hele mooie koloniale gedeelte wat omringd is met de orginele muur. Dit was een beetje thuiskomen aangezien het aan de Caribische zee licht en dezelfde temperatuur heeft, was het wel aangenaam. Hier kwam ik een meisje tegen die anneke van het reisburo uit bodegraven goed kende (hoe klein is de wereld!!!). Voor de rest is het wel een mooie stad alleen niet veel te doen!

Na mijn verblijf in Cartagena ben ik vergereisd per bus naar Santa Marta slechts een kleine 4 uur en vanuit hier heb ik Taganga, tayrona national parc en de lost city trek gedaan dit hield in veel lopen.De lost city trek was 3 dagen heen 2 dagen terug! Zoals velen weten is wandelen bij mij geen probleem maar waneer ik van 400m hoogte naar 1200m hoogte moet, door rivieren en van naar boven naar beneden was dit wat zwaarder voor me zelf zo zwaar dat ik HELEMAAL KAPOT, GESLOOPT, NAAR DE KLOTE!!! hoe je het ook wil noemen was. Ik moet zeggen dat ruim een jaar eiland en niks aan sporten niet egt goed is voor je conditie niet dat ik die al in veelvoud had maar tog. Maar ik moet wel zeggen dat het uit eindelijk allemaal de mooite waard was. Naar een ruine die 800 na chr is gemaakt en waar er nog steeds mensen wonen in het park waarvan hun voorouderen dus echt gebruikt maakten daarvan hier is een kleine link naar wikie wiki: http://nl.wikipedia.org/wiki/Ciudad_Perdida ik heb dus egt alles heen en weer gelopen en van boven naar benenden. Ik heb zelfs de foto´s als bewijs!!!

Op dit moment ben ik Bogota de hoofstad van colombia en ook de hoogst gelegen hoofdstad ter wereld het ligt op 2600m en het is ijskoud hier. Als je curacao gewend bent in ieder geval. Ik ben hier gekomen doormiddel van een 20 uur duurende busreis. Ja jullie lezen het goed 20 uur!!! in een bus met de airco op min 10 met alleen maar lokale mensen die geen engels spreken, en wat gebeurt er na 5 uur houd de bus er mee op! Leuk wachten op een andere bus en verder! Bogota is wel een interassante stad maar ik blijf hier maar 3 dagen omdat ik bijna alles in 1 dag heb gezien alles is in 1 gebeid en makkelijk te belopen! Ik ben op dit moment de enigste in het hostel dus lkkr rustig slapen en alles op me gemakje doen.

Wat me volgende stop word is onbekend of Cali of Manizales. Manizales is in het koffie gebied en Cali is opweg naar de grens met Ecuador me volgende land.

nou nu weten jullie wat ik de afgelopen maand heb gedaan. Ik hoop dat jullie weer genoten hebben en tot de volgende keer!!

ps weer wil ik afsluiten met een quot:

"travel is the only thing you buy that makes you richer"

"Reizen is het enigeste wat je koopt, dat je rijker maarkt!"

mis en hou van jullie allemaal!!! Tot snel! xxx Jorn (gijs-gans) Jelluma

ojah nog de foto´s dit zijn ze allemaal tot vandaag:

veel plezier voor diegene die ze nog niet gezien hebben!

• 31 Oktober 2012 - 08:25

Anique:

Hoi wereldreiziger!!

Wat een heerlijk verhaal weer om te lezen, duidelijk nog flink aan het genieten!
    Goed om te horen dat alles goed gaat en je het nog naar je zin hebt!
    En wat een gave fotos!!

Geniet van je avontuur, de mensen die je nog gaat ontmoeten, de culturen, de gebieden en alles wat je nog gaat meemaken!

Ben al benieuwd naar je volgende verhaal + foto's!

Xx
    Anique

• 31 Oktober 2012 - 10:11

Familie Doorduyn:

Hoi buurman, wat een gave foto's zeg. Samen met je moeder even gekeken en enorm genoten. Wat een prachtige, maar zware citytrip. En wat heb je veel gezien.

We zullen zeker nog een keer met je ouders meekijken. En ik ben blij dat ik een foto zag met jou erop, zodat ik nu weer precies weet hoe je er uit ziet.

Groeten van ons allemaal!
    De Doorduyntjes

• 31 Oktober 2012 - 13:54

Geertje Van Der Wilk:

Hallo groeten van ons allemaal jij beleeft heel wat zo te lezen. Na de bankoverval op de ABN-AMRO is het hier weer rustig in het dorp.

• 01 November 2012 - 06:49

José:

Hoi Big Son,
    Leuk om te lezen dat je zo geniet van je reis.
    De groetjes van ons allemaal hier en hoop je snel weer te zien.

Groetjes Moeders,xxx

• 01 November 2012 - 20:23

Oma En Opa Bus:

Hoi wereldreiziger wat zijn het weer mooie leuke verhalen die jij Jorn ons weer laat lezen op je om zwervingen in die prachtige streken. Dat je daar op die inspannningen wel eens helemaal total löss ben is te begrijpen met al dat eten wat je zo makkelijk bij al die eettentjes op straat naar binnen werkt, wij hier zeggen Jorn eet smakelijk. Zoals we nu lezen ben je van plan naar een volgend land te gaan nu Jorn wij wensen je daar ook een hele fijne tijd en mooie belevenissen ge-niet ervan. We hopen weer gauw weer wat van je te lezen of te horen. De groetjes van Oma en Opa bus een stel dikke knuffels van Oma xxxxxxxxxxxxxx doei.

• 06 November 2012 - 10:48

Kim:

Gaaf weer hoor Jorn!! Enjoy!!