Nou daar gaan we dan! Nieuwe ronden nieuwe kansen! - Reisverslag uit Medellín, Colombia van Jorn Jelluma - WaarBenJij.nu Nou daar gaan we dan! Nieuwe ronden nieuwe kansen! - Reisverslag uit Medellín, Colombia van Jorn Jelluma - WaarBenJij.nu

Nou daar gaan we dan! Nieuwe ronden nieuwe kansen!

Door: Jorn Jelluma

Blijf op de hoogte en volg Jorn

25 September 2012 | Colombia, Medellín

Nou daar gaan we dan, ik ben ondertussen alweer een week weg, van het fantastische Curacao. Bedankt iedereen voor de geweldige tijd!

Ik ga nu beginnen aan weer een grote stap in me toch al fantastische leven. Ik mag weer gaan reizen nu het continent zuid Amerika. Zal beginnen in Medellin Colombia en zal daarvandaan vertrekken, om rond half april weer terug te vliegen naar Curacao vanuit Buenos aires. Dus dit geeft mij ongeveer 7 maanden om rond te reizen Maarja dat kan natuurlijk nogal wijzigen hier!

Tot nu to ben ik alleen nog maar in Medellin geweest en moet zeggen dat is me best bevallen. De lokale bevolking van Medellin (ook wel paisa genoemd) zijn heel vriendelijk en behulpzaam. Voor de rest heb ik een beetje de toerist uitgehangen. Ik zit in een leuk hostel in een betere wijk van de stad dit gedeelte staat bekend om de studenten vanwege de grote universiteit waar deze wijk aan ligt.

Ben een beetje aan het rond slenteren door de stad, parken en nationale parken. Ze hebben hier een fantastisch openbaarvervoer doormiddel van metro en kabelbaan.

Daarnaast heb ik met geluk "el clasico de Medellin" oftewel de grote derby van Medellin. Het is een wedstrijd tussen noord en zuid, rijke en de arme. Ik zat in het vak van de groene doormiddel van een lokale jongen die ik heb leren kennen. Ik zat temidden van de diehard fans. De hele wedstrijd zingen, springen en schreeuwen. Oftewel me eerste zuid Amerikaanse voetbal wedstrijd was meteen een goede! Jammer genoeg is het gelijkspel geworden. Maar moet wel zeggen het is een goed sfeertje.

Naast al het niks doen en Backpacker uithangen volg ik ook nog lessen Spaans. Ben er toch wel achter gekomen dat dat nodig is dus ben neb begonnen met privé met iemand van het hostel heb elke dag dus ander half uur terug naar school les, dit is inclusief huiswerk. Maar moet zeggen het is gelukkig net Frans dus een makkie!! Zoals vele weten was dat ook al zo'n fantastisch vak van mij terug op school.

Nou dit is wat ik de afgelopen week gedaan heb en de komende 2 weken zal niet veel anders zijn aangezien ik hier dan zit met me Spaanse lessen!!

Ik hoop dat ik jullie in ieder geval de komende maanden weer mag gaan vermaken met mijn wonderbaarlijke avonturen. Dat jullie me willen en kunnen blijven volgen en ik hoop een klein beetje dat ik misschien voor iemand een inspiratie zal zijn om ook te gaan reizen want ja het is tog het mooiste wat er is!

Ik wil afsluiten met het volgende citaat: “The world is a book and those who do not travel read only one page.” – St. Augustine

Oftewel: "De wereld is een boek en diegene die nooit gereisd hebben, hebben slechts 1 pagina gelezen"

In ieder geval bedankt voor het lezen van me verslag, mis en hou van jullie allemaal, Xxx en de groeten jorn

• 25 September 2012 - 07:31

Kim:

Hee jorn, gaaf weer een nieuw avontuur! Veel plezier en succes met je Spaanse lessen! X Kim z

• 25 September 2012 - 09:16

Yvonne:

Hai vent,
    Leuk even een berichtje.
    Je bent weer helemaal in je reisritme.
    Wat betreft Spaans, dat doe je toch met twee vingers in je neus!! Ole!!
    Heel veel plezier en ga er van genieten. Hele dikke Xxxx.

• 25 September 2012 - 09:16

Yvonne:

Hai vent,
    Leuk even een berichtje.
    Je bent weer helemaal in je reisritme.
    Wat betreft Spaans, dat doe je toch met twee vingers in je neus!! Ole!!
    Heel veel plezier en ga er van genieten. Hele dikke Xxxx.

• 25 September 2012 - 19:58

OMA En OPA Bus:

Fijn Jorn om weer wat te lezen van je nieuwe dingen die je gaat doen, maar we kijken ook uit naar de verhalen en belevenissen die jou te wachten staan in Zuid Amerika. Zoals wij nu al lezen is het gevoel van reizen en trekken alweer aanwezig. Nu knul pas goed op je zelf zodat de reisverhalen de komende tijd ons blijven boeien. Heel veel plezier en geniet ervan dan doen wij natuurlijk ook. Een dikke knuffel van Oma en Opa bus doeixxxxxxx

• 26 Oktober 2012 - 21:51

Mieke Kraan:

Hoi Jorn
    Ik hoorde van je moeder van je reis
    Leuk joh
    Ben benieuwd naar je reisverslagen
    maak er wat leuks van!
    en veel plezier