Fonds: Help Jorn rollend Australie door!!!!! - Reisverslag uit Cairns, Australië van Jorn Jelluma - WaarBenJij.nu Fonds: Help Jorn rollend Australie door!!!!! - Reisverslag uit Cairns, Australië van Jorn Jelluma - WaarBenJij.nu

Fonds: Help Jorn rollend Australie door!!!!!

Door: Jorn

Blijf op de hoogte en volg Jorn

03 Juni 2009 | Australië, Cairns

Beste allemaal,

Hier herboren vanuit Cairns. Zoals sommige mensen weten heb ik een ongelukje gehad. Nouja ik zal beginnen bij het begin.

Ik ben vorige week eerst een paar dagen op Magnitic island geweest lekker niks gedaan. In een Koala Sanctuary geweest en voor de rest alleen maar gelezen en niks gedaan.

Na mijn dagen hier ging ik met de ferry terug naar Townsville Daar stond mijn auto geparkeerd. Op de parkeerplaats kwam ik een duitse jongen tegen en die vroeg of dat ik hem een lift kon geven naar Cairns nou dat is was goed. Maar ik ging wel via de outback en ik zal er 2 dagen over doen dat vond hij wel goed.

Dus wij met ze tween richting georgetown via een gravelroad. Dat was niet zo heel slim!!!!

Ik reed dus in een 4wd op een gravelroad ongeveer 80 km per uur en toen kwam er een bocht. Ik weet niet wat er daarna is gebeurt alleen dat ik over de kop ben gegaan met mijn auto. We zijn ongeveer 4 keer over de kop gerold en kwamen toen op het dak van de auto terecht. Ik hing daar in mijn gordel (dus mensen altijd je gordel dragen!!!) op z'n kop met een duitser naast mij in de middel of nowhere. Ik kon gelukkig als eerste uit de auto komen en heb daarna die andere jongen uit de auto geholpen. Deze bloede nog al op het hoofd, had last van zijn nek en zijn hand, deze zat ook vol met bloed. En ik, ik had eigenlijk helemaal niks ja een spierpijn overal en trek in een sigaret dat was het enigste.

Maar ja wat nu sta je daar in de middel of nowhere met een jongen naast je met een gat in ze kop en nog belangrijker last van ze nek. Dus ik de auto terug ingedoken een handdoek gepakt om ze nek gedaan een auto t-shirt gepakt om ze hand gendaan. En natuurlijk terug gegaan om mijn en zijn belangrijke spullen uit de auto te halen. Mijn grote rugzak laten liggen en allen mijn daypack gepakt. En toen maar langzaam gaan lopen. We waren ongeveer 200 meter ver kom ik erachter water meenemen. Ik wist ongeveer waar we waren en dat er een benzine station ongeveer 10 a 20 km terug was. Dat was het enigste wat ik zeker wist en me ze tweeen toen maar bepaald dat we daarheen moesten lopen. Na ongeveer 1 uurlopen kwamen we gelukkig 3 auto's tegen deze stopten en hebben ons gelukkig terug gebracht naar het benzine station. Daar de politie en ambulance gebeld.

Na ongeveer 1 uur (en 20 sigaretten)wachten kwam de politie opdagen en die moest naar de auto om te zien wat er aan de hand was. Ik met deze vriendelijke politie agent mee gereden terug naar de auto om te kijken en onze grote tassen te halen. Eenmaal daar kwam ik en vooral de agent erachter dat we de goden heel hard mochten bedanken dat we er zo goed als gezond uit waren gekropen. Toen wij terug kwamen was de ambulance al aangekomen en deze had mijn passagier al een mooie grote plactic ketting gegeven, oftewel een nek brace. Ik had ondertussen last van mijn hand en mijn schouder gekregen en die moesten gecontroleerd worden. Dus wij naar het ziekenhuis ongeveer 4 uur verderop (ik haat de outback).

Onderweg naar het ziekenhuis kreeg ik toch wel last van de weg al die hobbel en kuilen daar. Ik denk dat (herman hier heeveel kan verdienen). Dus ik ook een nek brace om. Eenmaal in het ziekenhuis foto,s, vragen, meer foto's en meer vragen. Wat bleek uit de foto's hand en schouder helemaal goed, maar je nek vertrouwen we niet. Je moet een nacht met een nekbrace slapen. En ik kan je nu vertellen dat is geen slapen. Dan kom je via marc "piet" goudkuil er ook nog eens achter dat het eerste het niet gered heeft maakt je leven allemaal niet makkelijker. Ik een nachtje wakker gelegen en de volgende dag maar wachten tot mijn nekbrace eraf mocht. En dat duurde en duurde uiteindelijk 17 uur met een nekbrace rond gelegen, want je mag niet bewegen en niet lopen, en het balangrijkste niet roken argg!. Maar uiteindelijk was alles goed en ik ben er helemaal ONGESCHONDEN met alleen maar wat blauwe plekken mee van afgekomen. Ik ben helemaal gezond alleen heel erg geschrokken.

Ik wil alleen RUBEN nog even bedanken voor alles!!! Je weet wel voor wat.

Nou mensen dit is er gebeurt er komen nog foto's van de auto en van alles moet er nog een keer naar toe om me nummer platen op te halen en de auto ja die is helemaal total loss vandaar.

HET FONDS: HELP JORN ROLLEND AUSTRALIE DOOR.

Kaarten en beterschap wensen zijn welkom via mijn blog en email. Maar wat ik eigenlijk zoek zijn geldschieters voor het kopen van een nieuwe auto om mijn reis voort te zetten. Donaties zijn welkom op

rekening nummer:
rabobank rekening:
3088.28.518 ten name van Jorn Jelluma onder vermelding van Fonds: help jorn rollend Australie door. Alvast bedankt.

Groeten en kus van de super gezonde maar met spierpijn rondtrekken de kok.

• 03 Juni 2009 - 06:45

Yvonne En Just:

Hai Lieverd,

Na onze telefoongesprekken die we gepleegd hebben afgelopen 3 dagen

Het komt goed!!!!

Je heb wel een engeltje op je schouder gehad dat je er zo goed vanaf gekomen bent.

Hou je taai en ga gewoon weer lekker genieten.

Heel veel liefs xxxxx

• 03 Juni 2009 - 06:46

Kim Z:

Ooooo Jorn,
    Ik zei nog bij je vertrek: 'pas goed op jezelf'! Lekker verhaal dit zeg. Gelukkig valt het achteraf nog mee.

Ik zal nog even vertellen dat ik m'n bachelor heb gehaald. Eindelijk :P Heb nu dus al zomervakantie en ben lekker veel aan het werk en in september ga ik dus mijn master doen (mijn laatste jaar)

Nou Jorn, hoop dat het lukt met een auto en kijk goed uit!
    xxx Kim

• 03 Juni 2009 - 08:34

Naftha:

He Jorn,

Ik heb de halve nacht niet geslapen (vader die opeens kan sms-en)...maar gelukkig alles goed met jou!

Zal eens kijken of wij nog wat over hebben na het kopen van de bank, tafel, eettafel, stoelen en kasten....oja en het huis natuurlijk!

liefs, Naftha

• 03 Juni 2009 - 10:24

Jordi Kromwijk:

Mr Indestructible!

Mooi verhaal weer! Ga zo door en hou jezelf een beetje heel!

Seeyou

• 03 Juni 2009 - 19:09

Sab & Wes & Tineke:

aaaaah jorn!
    wat een ramp!
    ik had t verhal gehoord van je paps en mams!
    jeetje!! heftig!

maar aangezien de goudreinet en het bonte varken een enorm loon geven!! kunnen wij wel een financiele bijdrage geven!! ;)

het komt je tegemoet hoor ;)

Lieeeeeeeeeefs
    wes, sabrina, tineke, ap!

• 03 Juni 2009 - 20:12

Oma En Opa Bus:

Iieve Jorn, wat hebben wij de laatste dagen weer wat met jou moeten ondergaan en beleven. Eerst die telefoon van Yvonne dat je een ongeluk had gehad, wij die avond nog tegen elkaar zeggen ze de andere ochtend maar gebeld, want van slapen is er niet van gekomen. Maar gelukkig kregen wij die andere dag wel goede berichten over jou vriend. Gelukkig er goed afgekomen naar die crash wel wat pijntjes hier en daar maar dat had al eerder ondervonden tijdens andere avonturen!!!!!!. Nu knul sterkte en gezondheid op je verdere reis en geen verontrustige verhaal toe sturen. Wat dat FONDS betreft regeld OMA wel wat voor jou, want op een ezeltje is het toch lastig verder reizen.Nu kok het gaat je verder wel voor de wind he!!!!!!!. Vele xxxxxxx van Oma en OPA bus

• 03 Juni 2009 - 22:36

Michel En Anita:

Dat is even schrikken zeg. Had vorige week je moeder nog aan de lijn en toen was alles oké. Jullie hebben wel geluk gehad. Blijf wel voorzichtig met je nek!!!! Pas goed op jezelf en neem rustig de tijd om weer door te kunnen starten. Misschien is een brommobiel wat veiliger!!!! En koop een helm!

Een kus op je zere bolletje en hou je haaks!!!

Groetjes, Michel en Anita.

• 04 Juni 2009 - 09:09

RuJaPiLe:

Jorn, je bent er nog en dat is wat telt!

Ik mag het eigenlijk niet zeggen maar je blijft een Jantje de Boer.

Probeer toch weer je gedachten op het mooie van je reisavontuur te zetten.
    We denken elke dag aan je en dat van die auto komt echt goed. Jammer dat ik geen tweedehands auto verkoop? Anders had ik hem opgestuurd.
    Nou ja dinky toys wel natuurlijk.

Lieve Jorn, veel liefs en laat toch gauw weer wat van je horen..

de Goudpleziertjes

• 05 Juni 2009 - 14:14

Ruben:

Heel kerel, Gaat gelukkig weer goed met je.

Ga maar lekker weer verder met je reis en geniet ervan. Heb je je CBP nog bij elkaar?!

grtjs

• 06 Juni 2009 - 17:39

John En Leony:

Ha Jorn
    Ged te horen dat het goed met je gaat.
    Ik denk dat het beter voor je is om met het openbaar vervoer te reizen.
    Eerst val je van je paard en nu zet je de auto op zijn kant.
    (grapje)
    We blijven je volgen met je spannende verhalen
    Groetjes fam. van Eijk

• 15 Juni 2009 - 22:28

Anita:

Hé Jorn,

wil het een beetje lukken met je speurtocht naar een andere auto!!! Je moet natuurlijk wel op tijd zijn voor je pa en ma!!!! Wees in ieder geval voorzichtig en hopelijk heb je ook nog wel tijd om te genieten van de dingen die je tegenkomt onderweg.

Tot zover een bericht vanuit een regenachtig Moordrecht. Ik hoop dat jij het beter treft met het weer.

Groetjes van "de Haantjes"

• 19 Juni 2009 - 18:44

Ton En Thea:

jeetje jorn wat lees ik nu (PAS)!!!ongelooflijk watzijn jullie er gelukkig goed vanaf gekomen,kijk asjeblieft uit,maar nartuurlijk wel blijven genietten!!
    dikke knuffel van ons!!doei doei!!!!!!