Sorry voor het niks laten horen. - Reisverslag uit Airlie Beach, Australië van Jorn Jelluma - WaarBenJij.nu Sorry voor het niks laten horen. - Reisverslag uit Airlie Beach, Australië van Jorn Jelluma - WaarBenJij.nu

Sorry voor het niks laten horen.

Door: Jorn

Blijf op de hoogte en volg Jorn

23 Mei 2009 | Australië, Airlie Beach

Hey allemaal,

Ik weet het ik heb een maand niks van me laten horen, maar om heel eerlijk te zijn heb ik pas sinds anderhalve week wat boeiends gedaan.

zoals de meeste van jullie weten had ik de kans op een baantje in yamba, dat is die mooie plaats waar me sexy foto's zijn gemaakt. Ik ben in yamba ongeveer een maand verbleven. Ik voelde me er thuis en het was een fantastisch hostel, de mensen die het runden waren tegek. Het was relaxed en je kon doen en laten wat je wilde. Zo ging ik gewoon 3 keer per dag surfen en lekker niks doen. beetje voetbal volgen, dvdtje kijken. Ik voelde alsof ik thuis was, het leuke was ook er was gewoon een groep van ongeveer 10 mensen die daar langer als 1 maand al zaten. dus dat was heel gezellig.

Maar ik kwam er uiteindelijk achter dat ik toch wel weer eens keer moest gaan reizen want ja ik moet toch optijd in darwin zijn om me ouders ff op te pikken. Dus ik ben na een maandje niks doen weer terug begonnen met rondtrekken. Omdat ik van yamba al een keer via de en de snel van en naar Brisbane was gereden had ik ervoor gekozen om dit meer via het inland te gaan dit was een hele leuke trip op me gemak 2 dagen over gedaan en op de tweede dag in het donker door 1 of ander bebergt gebied gereden naar lake sommerset. Dit is een "man made" meer vanwege een stuwdam. Hier omdat het zo laat en donker was voor het eerst in me auto geslapen. En ik moet zeggen het was wel een gedoe om daarin te komen, de ruimte tussen het bed en het dak was toch wat kleiner als verwacht. Na lake summer set ben ik naar de wereld beroemde Australian Zoo gereden. Dit is de dierentuin van steve irwin en ze vrouw en kinderen. Steve wordt daar op een amerikaanse manier uigemolken en gebruikt voor alles. De dierentuin zelf was wel heel gaaf op gebouwd. Je mag bijna alle dieren wel aanraken of ze komen met ze langs en ook hier heb je natuurlijk shows en waar gaan die over "Croc's" Krokodillen dus. En om heel eerlijk te zijn heb ik wel betere dierentuinen gezien. Alles in ze geheel vond ik het eigenlijk niet echt heel intressant.

Na de lake summerset en de Australian zoo ben ik via de kust richting hervey bay gereden het het beroemde Fraser Island. Eerst nog een paar stops gemaakt langs de kust en noosa head, hier ook weer een tegekke surf gemaakt. Maar uieindelijk aangekomen in Hervey bay, dit was een heel mooi hostel. Je had een soort van losse hutjes in een mooi met bos omringd gebied. Hier heb ik mijn tours geboek voor Fraser Island en The white Sundays. Ik naar Fraser Island, Dit was met een georganiseerde tour, ik kon ook kiezen voor een self-drive dan zitje met ze tienen in een 4wd gepakt als een blikje sardienen. Dit is egt vreselijk heb ik gehoord. Daarnaast kan je ook me je eigen 4wd. Dat leek me op het eerst wel heel leuk. Maar ja ik was alleen en dan moet je alles weer kopen van eten en drinken. Dus heb ik voor een tour gekozen met een omgebouwde 4wd vrachtwagen en de laatruimte was gewoon omgebouwd als bus. Hier zit je dan met ze twintige in en dan kun je wat meer met mensen praten en het allermooiste is dat je nergens hoeft aan te denken alleen maar je zonne brand en een goed humuer.

Eenmaal op het eiland ga je meteen met zo'n bus alle zandpaden op. Even een kleine uitleg over het eiland eerst. Fraser Island is het grootste zand eiland van de wereld en heeft ook de meeste zand duin meren. Dit zijn meren in het zand die kunnen blijven bestaan doormiddel van een "Coffee Rock" jaren lange ophoping en door de druk van het zand ontstane steen soort dit laat geen water door en hierdoor kunnen meren onstaan in de woestijn en in de duin. Hiervan bestaan er 82 van op de wereld en alleen al op het eiland zijn er 42, daarnaast zijn er ook zand verstuivingen zoals je hebt in de sahara grote vlakte hier zie je langzaam het zand aan je voorbij trekken, was echt heel mooi.

Maar trg naar de trip, eenmaal in de bus gingen we meteen offroad. Dit is egt gaaf je wordt van de ene naar de andere kant to gegooid en gehutst. Op de eerste dag gingen we alleen door het bebosde gedeelte en we gingen een wandelijk maken door langs een rivier. Daarna zijn we naar een lake makenzie gegaan dit is zo'n duin meer. alleen dit meer is zo helder en het zand op het strand is zo verschikkelijk wit, het was egt heel mooi. De tweede dag zijn we naar het strand gereden en wezen kijken bij een gestrand en vergaan schip. Ook heb ik een vlucht gemaakt in over het eiland. Hier kon je heel duidelijk zien hoe groot het eigenlijk was en hoe mooi de meren en de de zand verstuivingen waren. De derde en laatste dag was een dag van zonnen en zwemmen lekker niks doen we zijn nog dwars door een duin heengelopen en heel veel informatie gehad over het eiland. We hadden egt een hele gave chauffeur/tourguide. na Fraser Island ben ik gaan rijden richting White Sundays. Nog even gestopt in Bundaberg dit is een hele beroemde en natuurlijk lekere australische rum. Overnacht in rockhampton, de Steak hoofstad van australie. Moet heel eerlijk zeggen heb beter gehad en aangezien het me duurste etentje had ik wel wat meer verwacht. Daarna naar airlie beach gereden voor mijn zeiltrip door de eilanden groep de white sundays.

Je kon hier kiezen voor 2 soorten boten of met ze dertigen op een boot en de hele dag drinken en voor de rest niks doen, of een een kleine boot van ongeveer 12 mensen en lekker relaxed en een beetje niks doen. Ik had voor de laatste gekozen lekker rustig. Ik kwam terecht op de ron of argyll een kleine zeilboot van 81 jaar uit. Het was egt heel erg gaaf. Ik zat op de boot met 2 duitse jongens, 3 oosterijkse meisjes en een jong iers stel en een wat ouder koppel uit nieuw-zeeland. We werden netjes opgehaald en naar de boot toegebracht en die was egt heel gaaf. Ik heb er veel gesnorkeld en gezwommen lekker in het zonnetje gelegen op de boot en lekker niks gedaan. We hadden ook een tegekke crew de skipper was een echte australier laidback en lekker relaxed. Zijn baan is egt de gekste baan van de wereld lekker de 6 dagen op een bood en lekker niks doen beetje varen zeiltje in de gaten houden en de gasten een beetje entertainen. De andere jongen was ok heel relaxed hij wist alles, hij was school leraar geweest maar alleen over de uitleg van aboriginal, bergbeklim instructeur, duikinstructeur en hij heeft geleerd voor boten bouwer. Maar deze tour was echt heel erg gaaf leuke mensen leren kennen en gewoon tegek.

Ik denk dat ik alle heb verteld van de afgelopen maand. Aangezien ik maar 1,5 week weer aan het reizen bent is niet egt heel veel gebeurt.

Maar ik gaat er weer vandoor op naar mission beach Wild water raften met mensen van de boot en daarna naar de weer trg naar towns ville en Magnitic Island.

Dus mensen tot snel en heel veel groeten en voor die helen willen een kus.

Jorn.

• 23 Mei 2009 - 09:02

Naftha:

Jeeeh weer de eerste?! Beetje warrig verhaal, maar het klinkt lekker relaxed en heel leuk!!
    Nog een paar weken en dan komen de volgende wereldreizigers naar je toe!
    Geniet maar verder van al die witte stranden....

liefs, Naftha

• 23 Mei 2009 - 11:55

Yvonne En Just:

Jaja, ze is de eerst die ZUS van je, maar wij hebben express !!! gewacht tot er iemand op stond.
    Je gaat wel lekker alles ondernemen, dit pakken ze je niet meer af.
    Nu nog ff iets meer bruin worden en niet rood zoals je van de week door telefoon zei.

Heel veel xxx we mailen, bellen of skypen weer gauw.

Liefs Just en Yvonne
    en een gekwetter van Timmie

• 24 Mei 2009 - 08:46

RuJaPiLe:

Hay Jorn,

We kunnen de Tv programma's Spoorloos en Vermist afzeggen! Jorn is weer boven water (of zag ik nu ook onderwater?)
    Wat een prachtige foto's, wat een prachtige momenten van je leven Jorn.
    Beetje jaloers maar zo ver van huis is niets voor je tante Jacqi. Ga zo in onze tuin want ook hier is het lekker warm.

Hopelijk krijgen we nu toch wat sneller iets van je te horen? Maar ik snap dat al die avonturen zo mooi zijn dat je best even Nederland mag vergeten en hopelijk dan ook geen heimwee heb!!

Liefs en een dikke knuffel van hier

de Goudpleziertjes

• 24 Mei 2009 - 14:46

Wesley & Sabrina:

gaaf jorn!
    helemaal super, leuk om weer even wat te horen! even bijkleuren nog he haha.
    maar wat een mooie verhalen en gave foto's!

gelukkig hier ook mooi weer!

liefs wes en sab!

• 24 Mei 2009 - 15:17

Kim Z:

Hey Jorn,

Je moet toch even vaker wat posten hoor :P Mooi dat het nog steeds goed gaat :) Ik blijf je verhalen lezen.

X Kim