Van Jackaroo naar Surfdude. - Reisverslag uit Brisbane, Australië van Jorn Jelluma - WaarBenJij.nu Van Jackaroo naar Surfdude. - Reisverslag uit Brisbane, Australië van Jorn Jelluma - WaarBenJij.nu

Van Jackaroo naar Surfdude.

Door: Jorn

Blijf op de hoogte en volg Jorn

20 April 2009 | Australië, Brisbane

Hey allemaal,

Na het grote Jackaroo avontuur, was het tijd om weer wat anders uit tegaan proberen. Naar de trip van Tamworth --> Coffs Harbour. Hier ben ik 1 nachtje gebleven en ben hier wezen uiteten in de hogsbreath (varkens adem), was echt heel erg lekker en moest toch een beetje aan thuis denken.

Na deze korte stop ben ik doorgereden naar Yamba. Onderweg nog even gestopt bij een natuur park (toch wel makkelijk zo'n 4wheel drive) en wezen kijken bij een mooie grote waterval. Toen aangekomen in Yamba, wat een fantastische plaats lekker rustig, warm en ook perfecte golven. Het hostel was net geopend en de mensen die het runnen waren egt tegek. Heel vriendelijk en behulpzaam. Hier dus surf lessen genomen van een tegekke surf instructeur hij is de australisch surf kampioen geweest en heeft ook meegedaan aan de de world surfing championship. Dus bij hen op les gegaan de eerste dag was het druk, ongeveer 15 andere en die waren allemaal 10 jaar jongen, de helft van me lengte en 1/3 van me gewicht en al die kleine mannetjes stonden binnen 2 golven op en ik maar proberen en proberen. De tweede dag was het gelukkig van rustiger we waren met ze 6en had je wat meer aandacht en het ging tog ook al veel beter. De 3e en Laatste dag waren we met ze 2en en met het zoontje van de instructeur, was wel heel gaaf veel aandacht en gewoon gesurfd terwijl er 2 meter naast je 3 dolfijnen met je mee zwemmen echt gaaf. Het ging ook stukken beter toen en het surfen gaat dus wel aardig. Hier ben ik ook op shane's tour geweest. Dit was een tour van de hostel eigenaar en ging je langs alle stranden en ook cliff jumpen in zoetwater plassen. je sprong dan van een rots van 15meter hoog.

Hierna ben ik doorgereden naar byron bay, "de" surfplace to be. Maar ik vond het nogal tegenvallen. Het was wel heel mooi en leuk, maar niet egt interessant. Ook ben ik naar Nimbin gereden. Dit is zeg maar de hippie plaats van Australie. Dit is de enigste plaats waar het legaal is om te blowen. oftewel nederland in het klein, hier ff gelunched en daarna snel doorgereden naar surfers paridise. Dit is "The Place To Be", heel erg toeristisch en alleen maar grote discotheken en clubs. Ik vond er niet heel veel aan maar ben er toch 2 dagen gebleven. Nu ben ik in Brisbane, voor 1 dagje daarna ga ik weer trg naar Yamba, ga hier 3 weekjes werken in het a la carte restaurant. Voor wat gratis overnachtingen. En wat ervaring op te doen. Ga zo even bellen daarvoor dat ik morgen weer daar aankom.

Nou jullie zijn weer een beetje bijgepraat.

groetjes en xxx jorn

• 20 April 2009 - 07:06

Naftha:

He Jorn,

Heb je ook foto's als bewijs dat je echt bent blijven staan?! En alleen geluncht in Nimbin?
    Nou werkse dan maar de komende 3 weken!

liefs,
    naftha

• 20 April 2009 - 07:07

Yvonne:

Hoi lieve levensgenieter,

Je kunt niet zeggen dat je stil zit... gaaf man....surfen, jumpen en wat betreft die lunch was die lekker HIGH.

Ga je nog ff langs die koffieboer? die uit Amerika, zou hij leuk vinden, of heb je geen tijd.

Werk ze en tot horens.

xxxx Yvonne

• 20 April 2009 - 11:08

Kim Z:

Hee Jorn,

Leuk weer je verhaal te lezen :) Mooi dat je het zo naar je zin hebt.
    Ik heb vrijdag bij je ouders gegeten, mn oom en tante waren 40 jaar getrouwd dus gingen met de familie lekker bij het bonte varken eten! Was erg leuk! Nog een tijdje met je moeder over je geroddeld en heb nog een mooi knutselwerk van je gezien, van je rechterschoen en voet :P
    Leuk dat je weer een poosje in een restaurant gaat werke,kan iedereen geniete van je kookkunsten.

have fun! X Kim

• 21 April 2009 - 07:43

KMSMJM Uit BAB CITY:

Jorn, mijn hart gaat open als ik lees van je surfavonturen. Vroeger ( lees 25 jaar geleden) stond ik ook regelmatig op de surfplank op de Surfplas in Reeuwijk. Niet te vergelijken met jouw golven en fantastisch om van een wereldkampioen les te krijgen.Je maakt zo heel wat kilometers op het water en op de weg. Ik sprak gister een jongen uit Bergambacht die was net terug uit Australie . Hij was een halpjaar weggeweest en had de laaste 5 weken in Perth gezeten. Hij zat ook vol met verhalen. Hij had vorig jaar een auto gewonnen bij Radio 538 ( VW Touran) die heeft hij verkocht en van het geld heeft hij in Australie gereisd. Hier alles zijn gangetje. Janine net geen kampioen geworden met de volleybal. Mark speelt morgen met zijn school in de Finaleronde ( 3de). Spannend dus. Hoe is het met je rug . Heftige foto hoor.
    Groetjes van ons allemaal

• 23 April 2009 - 20:02

Oma En Opa Bus:

hoi Jorn, hier eindelijk een berichtje van ons je heb wel weer een paar leuke dingen gedaan daar in dat kangaroe en kamelenland.Wat zijn de volgende avonturen die je gaat doen. Trouwens heb je al kamelenvlees gegeten want volgens de TV zijn daar meer kamelen als kangeroes. Jorn de uitspraak van de voetbal is de dat straf in zijn geheel terug gedraaid is, alleen Jouri zijn schorsing is wel gehandhaafd, vvB staat nu op de tweede plaats op 2 punten met nog twee wedstrijden te spelen, en hebben wel een periode titel dus verzekerd van nacompetitie. Nu jongen jouw weer wat op de hoogte gebracht, kijken wij weer uit naar jouw belevenissen. xxxxxxx Oma en Opa. Houd je goed in dat verre vakantieland, ddddooooeeeeiiiii!!!!!!!!!!!

• 24 April 2009 - 09:51

Nigel:

heey jorn,
    gaat lkkr daar in dat land zie ik! maar je doet ckr gekke dinge ben egt jaloers op je ik kwam er gister pas achter dat al die verhalen er op stonden me moeder zei het. maar ze genieten daar lkkr van je kookkunste ckr. allemaal goed afgelopen hier op de voetbal az ook nog eens kampioen afgelopen weekend. volgende week gaan de weer eens koningedag en nacht viere maarja zal liever ook in australie rondreizen daar valt dit dorpie in het niets bij. nou veel plezier en laat maar weer snel wat van je horen! hou je rustig daar he in dat ontspannen autotje

groete

• 29 April 2009 - 13:19

OmeRien,tanteHenny:

Hi Jorn, fantastisch en stoer wat je allemaal doet daar in Australie. We hebben bij monique gekeken op de computer. Hoe gaat het met jouw met ons gaat het goed. Tante Henny is al weer bijna de ouwe. Fiets alweer kilometers rond. Niet zo avontuurlijk ,maar wel fijn. Geniet daar maar heel erg van alles. Dikke kus van ons

• 05 Mei 2009 - 22:26

Anita:

Hoi Jorn,

Nog steeds alles naar wens daar in het verre Australië?? Ik hoop dat je er van geniet en dat je veel leuke dingen doet en leuke mensen ontmoet. Dat surfen is niet echt jou ding volgens mij. Of was je voor de andere actiefoto's te snel (hahaha).

Groetjes vanuit een redelijk zonnig Moordrecht.

• 06 Mei 2009 - 20:00

Danny:

Jorn,

Ik en de andere gasten vinden het mooi de verhalen die jij schrijft (en de outfits waar jij telkens weer in verschijnt).
    Geniet er nog maar even van deze maanden met zoveel vrije tijd. Gaan wij ook weer doen tijdens de zomervakantie en de voetbaltoernooien die er weer aankomen.

Groeten uit het ook altijd mooie Bodegraven.

• 17 Mei 2009 - 21:10

Anita:

Ha die neef!!! Long time no see!!! Ben je ondergedoken of gewoon hard aan het werk! Of lig je met een Australische schone een beetje te chillen on the beach!!!Hier alles oké, we wachten op de zomer!

Groetjes en ik ben benieuwd naar de avonturen die je nu weer beleefd!!!

Groetjes, ook van Michel, Joris en Pepijn. En ook een poot van Bonnie, onze aanwinst sinds 2 dagen. Een vrolijke viervoeter met een ontpolft kapsel. Ze is erg lief.

Take care and hope to hear from you very soon!!!

• 20 Mei 2009 - 17:16

Geertje:

Tjonge jonge dat jij zo"n actieve vacantie aan kan .Als ik aan 2 jr geleden denk in Porec was het vooral lang uitslapen tot minstens 13.00 slof slof een ontbijtje scoren slenterend naar het strand plof op het luchtbed...relaxed een balletje overgooien in de zee naar Rinze en Richard,daarna weer sloffend naar de douche en slenterend naar de stad om te gaan dineren wat je niet zelf hoefde klaar te maken en soms was je al te moe om te gaan stappen en bleef je op je bed een filmpje kijken.Je begrijpt ik val af en toe om van verbazing wat jij allemaal onderneemt in den vreemden.Het ga je goed Jorn ik blijf je blog lezen......

• 22 Mei 2009 - 07:42

NOODWEER:

Hallo volgers van Jorn zijn site.

Ik had Jorn net aan de telefoon, 22 mei, met de mededeling dat het allemaal goed met hem gaat en heerlijk geniet.

Hij zit niet in het gedeelte waar het zo slecht weer is nu.

Hij gaat gauw weer een stukje schrijven.

Yvonne