Ja een echte jackaroo - Reisverslag uit Bingara, Australië van Jorn Jelluma - WaarBenJij.nu Ja een echte jackaroo - Reisverslag uit Bingara, Australië van Jorn Jelluma - WaarBenJij.nu

Ja een echte jackaroo

Door: Jorn

Blijf op de hoogte en volg Jorn

13 April 2009 | Australië, Bingara

Hey allemaal,

Nou mijn auto is allemaal goedgekeurd, op wat kleine dingetjes na dan. Maar dat komt wel goed daarnaast, heb ik wel vetrouwen in me auto dat het allemaal goedkomt.

Na mijn verblijf in Newcastle ben ik naar Tamworth gereden. Hier heb ik wat locals ontmoet en roxan(nederlandse) samen met hun naar een charity rodeo geweest vanwege de bush fires nogsteeds. Ik moet zeggen dat het heel leuk was om dat eens te zien, het bull-riding en met die paarden. Hebben het daarna afgesloten met een borrel in de kroeg met ze allen. De volgende dag (zondag) kwam ik erachter dat roxan naar een jackaroo & jillaroo cursen ging oftewel cowboy & cowgirl spelen. En dat wou ik ook wel gaan doen, heb dus op zondag een voice mail bericht achtergelaten op een telefoon dat ik die maandag mee zou willen doen met de cursus en ben op de bonnefooi daar naar toe gereden samen met roxan. Maar eerst bij de groete gitaar gekeken van het country stad van australie.

We moesten naar het plaatsje Bingara ongeveer 150km ten noorden van Tamworth. Leuke rit door de middel of nowhere. maar voordat we weggingen hebben we eerst een bbq gehad met de local jongens die we ontmoet hadden in het hostel. Daarna dus gaan rijden we kwamen rond een uur of 6 's avonds aan in bingara en hebben geslapen in een motel, de volgende dag werden we opgehaald door john en zijn vrouw de eigenaren van de farm(boerderij), hier ontmoete we ook de rest van de groep, we waren in totaal met 20. lekkere verspreid over heel europa en nog 3 locals.

Maar toen moest het maandag toch egt gaan gebeuren IK op een paard en gaan rijden. Eerst moesten nog wel even een papiertje tekenen dat we zelf aansprakelijke waren. Maar alles ging aardig goed, in de morgen zijn we begonnen met rijden egt een mooi gebied daar we hebben 3.5 uur gereden dus ik had daarna wel een beetje last van sommige delen van me lichaam, 's middags gingen we fencen(het repareren en plaatsen van hekken rondom de property). Toen was de dag alweer voorbij en gingen gezellig met ze alle op de veranda een sigaretje en een pilsje en dan lekker je pijn een beetje weg drinken. Dinsdag zijn we in de morgen weer eerst 3.5 uur gaan rijden en paarden gaan halen om de veulens binnen te halen en om deze te gaan menne en ze te laten wennen aan de teugels en zadels. En ze kalm te maken als meerdere mensen om hun heen staan. Woensdag gingen de hele morgen rijden en de catle halen. Oftewel de koeien van het land halen. Dit was een hele leuke dag eerst paardgereden en daarna de catle uitgezocht, eerste de kalveren splitsen van de koeien, daarna de kalveren splitsen in man en vrouw en als laatste de opsplitsen in kleur. Toen dit was gedaan hebben we calte wrestling gedaan(met de kalveren geworsteld) lekker sleuren en slepen en mooie blauwe plekken overal en schrammen. Nadat we een klein wedstrijdje hadden gedaan en ik samen met een duitser als team had gewonnen. Gingen we de stieren casteren, brandmerken en oormerken. Donderdag zijn we ook weer gaan rijden en schapen gaan halen, eerst zouden we er eentje slachten maar dat ging vanwege de tijdsgebrek niet door (jammer :(), maar we hebben nog wel ff schaap gereden en later in de middag het train paard nog meer getraind. 's avonds een bbq gehad ik moest natuurlijk bakken. Maar was wel leuk. Die avond werden we nog gebeld door john dat de kalveren die in de wei stonden verplaatst moesten worden naar een andere wei dus wij met mijn auto en nog een andere het land in en die koeien binnen halen. het ging goed tot dat de andere auto vast liep en ik hem dus eruit moest slepen. De laatste dag, vrijdag, zijn we in de morgen gaan fencen en in de middag zouden we gaan zwemmen met de paarden, ik dacht nou dat is leuk weer wat nieuws. Dus wij rijden richting de rivier en we moesten bareback rijden (dat is zonder zadel) en ook natuurlijk in je zwembroek. Dit ging allemaal goed totdat ik erop klom en het paard ging rennen zonder dat ik er goed opzat. Totdat we vlak voor het water stopte en ik lekker met me blote rug op de stenen viel, schrammen op me rug, gat in me kop en nog wat blauwe plekken her en der. Die avond terug naar het dorpje terug gegaan en daar uit eten gegaan en een lekkere borrel natuurlijk. Maar vooral de combinatie van ibuprofin en bier was een goed combinatie om snel moe te worden.

na deze tegekke dagen terug gegaan naar tamworth en nu hier voor 2 dagen vandaag ga ik weer verder samen met roxan naar coffsharbour. Enigste nadeel het is klote weer het regent al 2 dagen.

maar mensen tot snel weer en foto's komen later zoals gewoonlijk

groetjes en xxx jorn

• 13 April 2009 - 02:00

Jordi Kromwijk:

Howdy cowboy!

Mooi paardrijavontuur! Ik ben ook van plan om binnenkort een beetje te leren rijden! Maar dan op de Mongoolse steppen! Verwacht alleen niet dat er zwemmen bij zit voor ons... Dan zullen we toch echt eerst een wak moeten tikken!
    Njoy!

• 13 April 2009 - 07:45

Frankvoeterworst:

Klinkt goed Lucky Luke!!

Hier wordt thuis alweer uitgekeken naar je volgende avontuur..

Hou je taai, cowboy!!

• 13 April 2009 - 09:05

Niels De Lange:

Kicken om te lezen jorn gaat je allemaal erg goed af daar!!! Vooral die foto van die blote rug vind ik erg charmant lol. Ben benieuwd naar je nwe avonturen!!!! Groetjes Niels

• 13 April 2009 - 09:27

RuJaPiLe:

Hoi Jorn,

Wat leuk dat je belde, echt een verrassing, bedankt dat je nog aan je tante dacht.
    Ruud was helemaal stil toen hij je stem hoorde.

Na het lezen van je Cowboy avontuur dacht ik, ik ga de dierenbescherming bellen,
    Lam slachten, schaap rijden, kalf worstelen, maar dat was niet nodig, de dieren namen zelf al aktie, die Jorn geven we een koekie van eigen deeg, Alle gekheid op een stokkie, kijk je wel een beetje uit Jantje de Boer.

Toch veel plezier hoor en wij gaan ook genieten van het mooie Paasweer.

Liefs van (zucht) je ouwe tante.

De Goudpleziertjes

• 13 April 2009 - 10:32

Naftha:

He Jorn,

Gelukkig je bent weer boven water (met wat schrammen)! Gaaf om te doen...wel heeeeel zielig voor die paarden (denkt mama vast)!

Ik ga nu tennissen!

xNaftha

• 16 April 2009 - 07:54

John En Leony:

He stoere vent,
    Als ik jou verhalen lees maak je zat mee in korte tijd.
    Kennen ze in australie nog automonteurs gebruiken?
    Het lijkt mij een prachtig land.
    Ik begijp nu ook waarvoor je naar australie bent gegaan.
    volgens een bericht in het alphen.cc is in sydney een walhalla voor mannen.
    Een warm klimaat 100 vrouwen per 82 mannen en een halve liter bier kost 4 euro.
    heel veel plezier