Weer op pad met me nieuwe auto
Door: Jorn
Blijf op de hoogte en volg Jorn
28 Juni 2009 | Australië, Cairns
Ten eerste wil ik iedereen bedanken die mij zowel financieel al emotioneel gholpen hebben om mijn reis door australie verder mogelijk te maken.
Maar het is nu weer tijd voor een nieuw verhaaltje. Ik moet eerst even terug in de tijd en dan heb ik het over 50 dagen. Want ik ben vergeten te melden in me vorige verhaal (vanwege alle gebeurtenissen) dat ik nog even geskydived had. Dat is een vrije val van 60 seconden op een hoogte van 14000ft (ongeveer 5km). dan spring je uit een vliegtuig en dan vlieg zo vrij als een vogel door de lucht. Dat was echt tegek.
Wat er daarna allemaal is gebeurt konden jullie lezen in me vorige verhaaltje.
Na mijn vorige verhaaltje heb ik hier in Cairns lekker niks gedaan de eerste paar dagen. Ben wat mensen tegen gekomen, die ik heb leren kennen in Cairns. En ga nu heel veel met hun om dat is wel heel gezellig. Ik ben ook weer begonnen met een nieuwe zoektocht naar een auto samen met me moeder zij thuis op het internet afstruinen op mijn laptop (die 24 uur 7 aanstaat denk ik) en dan naar mijn toe sturen zodat ik kon gaan kijken. Het heeft me 15 dagen geduurt om een beetje fatsoenlijke auto te kopen maar heb er weer 1. Het is precies de zelfde als mijn vorige alleen 2 jaar ouder en wat minder kilometers. Het voordeel van deze auto is; Ik weet wat je ermee kunt doen, in de slip, over de kop het maakt allemaal niet uit hij overleeft het.
Naast het kopen van een auto heb ik hier ook mijn padi gehaald, dat is je duik brevet. Eerst 2 dagen in een zwembadje oefenen en daarna 3 dagen/2 nachten op zee, en daar je cursus afmaken. Na deze cursus mocht je 18 meter diep duiken en dat vond ik teweinig en heb ervoor gekozen om dieper te gaan. Ik mag nu samen met een duik buddy naar 30 meter. En dat is echt tegek. Deze brevet blijft me leven lang geldig en gaat hem zeker vaker gebruiken. Ik vind het duiken echt tegek..
Nadat ik mijn auto heb gekocht heb ik ook nog een kleine roadtrip gemaakt naar Capetribulations. Samen met mijn nederlandse reisgenootjes uit sydney (deze gaan ook met mij mee naar Alice springs gezellig). Vanuit capetrip naar de tablelands en als laatste een mooie ronde langs water vallen. foto's komen later (zoals altijd).
Daarnaast ben ik gister ook nog naar mijn plaats van ongeluk gereden om foto's te maken van me auto maar. GEEN AUTO, die was schijnbaar door iemand weggehaald. Maar heb wel me nummer plaat terug. Dus Dat is mooi.
Maar ik moet weer gaan me tegoed is bijna op tot snel en bedankt.
Groetjes en xxx jorn
28 Juni 2009 - 05:41
OMA En OPA Bus:
Hoi JORN, fijn knul van jou om weer wat van je te lezen, het zijn toch weer avonturen om U tegen te zeggen, eerst uit de hoogte en de andere uit de diepte, is er daar in dat land nog meer te beleven waar wij van op kijken berichten worden gretig gelezen. Zoal vernomen van je moeder dat je een andere auto had gekocht, nu hopen wij dat je er mee op het rechte pad blijft liefst op 4 wielen, en dat je hiermee meer veilige kilometers maakt als met die andere, die volgens jou niet meer te vinden is, hebben we hier in Boreft de ravage niet gezien. Nu knul de tijd komt dat Pa en MA bij je op vakantie komen in dat verre kangaroeland en maakt er leuke tijd van. Nu nog even langs tableau"s en watervallen wij hopen hier nog over te lezen en te zien Het is vroeg in de morgen ik hoop dat mij berichtje de eerste is. De liefste groeten van ons en vele xxxxxxxx. Oma en Opa bus -
28 Juni 2009 - 07:05
Just En Yvonne:
he jorn ik lees dat je opa nu eerste is met een stukje te schrijven dus je moeder heeft het dus niet van een vreemden om 24 uur 7 dagen per week op jouw laptop te zitten .maar goed, ik ben blij dat het allemaal zo is afgelopen.we hopen dat je meer geluk heb met deze nieuwe auto heb.we zien erna uit je te ontmoeten in down under.ik hoop dat je weer je mooie avonturen gaat meemaken deze weken en foto's maakt dus tot dan.
just -
28 Juni 2009 - 07:12
Yvonne:
He puffel,
Je bent weer lekker op weg en zit weer lekker in je vel.... gelukkig, was toch schrikken.
Tot gauw weer horens, bellen of mailen.
xxxxxx yvonne
28 Juni 2009 - 15:11
Rinze:
Hey Vriend,
Goed om te horen dat alles weer op de rails is! Doe voorzichtig en denk aan mij!
Groetjes Rinze -
29 Juni 2009 - 07:24
Naftha:
He Jorn,
Internet deed het niet bij Hans thuis, dus helaas verslagen door diverse mensen, haha!
Ben wel benieuwd naar de nieuwe foto's...
Veel plezier verder en nu aftellen totdat papa en mama er zijn! Zorg je dat je wel op tijd in Darwin bent.....
x Naftha -
29 Juni 2009 - 12:51
Kim Z:
Hee Jorn,
Gaaf van je padi! Die wil ik ook nog steeds een keer halen :) geniet ervan!
xxx -
29 Juni 2009 - 20:27
Ruben:
Zo te zien en horen ben je weer lekker bezig. Zet de volgende keer ff een foto van je auto erop. Kunnen we zien waar jij Australië mee doorkruist ;)
Leuk overhemd trouwens (geruite) staat je goed!
Ik wist niet dat er een wedstrijd is wie het eerste reageert, maar bij deze verklaar ik de oorlog ;) haha
Grtjs, Ruben -
29 Juni 2009 - 21:45
Anita:
Ha Jorn,
Fijn weer een teken van leven. Je bent weer op pad met nieuwe auto en reisgenoten volgens mij. Je avonturen en ervaringen gaan maar door en door. Wat moet je straks nog in dat saaie platte kikkerlandje!!!!!! Nu aftellen tot je pa en ma er zijn. Heel veel plezier en zorg goed voor ze.
Liefs van de Haantjes!!!!
12 Juli 2009 - 12:42
Ton En Tha:
leuk jorn,alles heeft toch gelukkig weer een plekje gekregen!en nu donders uitkijken jij he!!! heel veel plezier met pap en mam,en zorg goed voor ze!!!!
dikke pakkerd van ons,thea en ton -
15 Juli 2009 - 22:00
Anita:
Ha Jorn,
En heb je je vader en moeder al in de armen kunnen sluiten. Leg je ze wel een beetje in de watten na de lange reis. Maak er een mooie tijd van en geniet met elkaar van deze bijzondere ervaring. Heel veel lieve groeten voor jou en natuurlijk voor Just en Yvon vanuit een zonnig Moordrecht.
Wij gaan avonturieren met de jongens in de altijd spannende en woeste natuur van de Ardennen. Het zal niet veel spannender worden dan bramen zoeken en stenen verzamelen vrees ik, maar Joris en Pepijn vinden het fantastisch.
Dikke knuffel en doe voorzichtig, Anita en de rest van de Haantjes. -
16 Juli 2009 - 09:35
Naftha:
Voor de geinteresseerden:
Jorn moet zich nu weer keurig gaan gedragen (of dat gaat lukken?!) want papa en mama zijn gisterenavond 22.30 (NL-tijd) veilig aangekomen in Darwin. Dus nu samen met Jorn rondtrekken Down Under! Veel plezier!
liefs, Naftha -
16 Juli 2009 - 13:10
Monique:
Hi Grote neef, fijn dat pa en ma veilig aangekomen zijn en nu lekker met z'n 3tjes op stap. Wordt het ook met z'n 3-en in de auto slapen???? Geniet maar van alles. Het gaat toch al zo snel. Je bent alweer 5 maanden weg. Hier in BAB alles zijn gangetje. Sheva en Martin vertrekken dinsdag de 21 naar Italie en wij gaan de 31ste weg.Mark en Janine hebben nu ook vakantie. Janine de musical gedaan. Als je op You tube kijk bij afscheidsmusical Kiezel en Kei dan kun je bewegende beelden zien of op mijn Hyves. We hopen gau wat van jullie te horen.Groetjes uit BAB City -
16 Juli 2009 - 19:11
Ton En Thea:
hallo daar!!!!!!!
gelukkig zij jullie nu met zijn drietjes!!
Just,Yvon,en Jorn,ongelooflijk veel plezier en wat een grandioze ervaring!!!
Pas op jezelf en lieve groetjes van ons,Ton en Thea -
16 Juli 2009 - 20:30
OMA En OPA Bus:
Hallo luitjes, we hebben van Nafta gisterenavond vernomen dat jullie goed in dat kangeroeland zij n aangekomen. wij zijn niet de eerste met een bericht want julllie hebben al zo veel mails gelezen. Was die taxi op tijd aan het vliegveld en konden jullie elkaar nog een beetje gemakkelijk vinden. Nu Jorn, is het fijn dat Ma en PA er zijn en moet jij die luitjes daar alles laten zien en ook die grote avonturen laten beleven, maar zowel dat ze toch over enige tijd weer bij ons melden. Nu wens en wij jullie heel fijne weken in goede gezondheid en veilige kilometers en tot wederhoren!!!!!!!!!!!!!. De groetjes van de Beemdgras en vele knuffels voor jullie DRIEEN daar in dat verre land doei!!!!!!!! -
22 Juli 2009 - 17:25
RuJaPiLe:
Hoi Kangaroetjes,
Hoe gaat het daar down under??
Pakhuis vanmiddag gesloten en eindelijk vakantie.
Holten we hollen naar je toe? Ja dat is was anders als springen als een kangeroe daar bij jullie!
Jorn geef papa en mama maar een dikke knufkus, en heel veel plezier.
Doei de Goudpleziertjes