sorry!
Door: jorn
Blijf op de hoogte en volg Jorn
21 November 2011 | Nederland, Amsterdam
Hoe is het daar in dat kleine KOUDE kikkerlandje ik hoop alles goed. Ik lees dat ik niet veel gemist heb ja alleen sinterklaas maar die kwam niet per boot dus dat is niet eerlijk!!!
Sorry voor het lange wachten maar om heel eerlijk te zijn is er niet heel veel te vertellen. Ik ben nu alweer 3 maanden op het eiland en heb niet veel anders gedaan dan gewerkt en op het strand gelegen, nouja zo afentoe een drankje in Miles of op Mambo beach maar voor de rest is het toch eigenlijk alleen maar werk maar ik zal jullie toch een kleine inzicht geven op mijn zware leventje op dit zonnige eiland.
Ik ben nu sinds 24 augustus hier op curacao en heb de eerste week een weekje vakantie gehad. Vanaf het uitstappen uit het vliegtuig begon het meteen al goed met je geloofd het nooit, egt waar, REGEN!!! Maarja daar doe je niks aan.
na de eerste avond even te gaan kijken bij me nieuwe werk en me appartement had ik voor het eerst sinds australie een beetje last van een jetlag. Dus na een lekkere nacht rust werd ik de volgende ochten wakker op een eiland in de carribean met een graadtje of 30 en strak blauwe lucht. Mijn appartement is bij pietermaai en heeft de mooie naam pietermaai residence het klinkt luxe maar dat valt allemaal wel weer mee. Het is vlak bij punda (het oude centrum van willemstad), vlakbij de pontjesbrug en juliana brug en de mooie rij huisjes die in elke reis brochure staat dus lekker in het centrum. Ik heb omdat ik in een druk uitgaansgebied woon met veel kroegjes en restaurants vanaf 7 uur 's avonds beveleiging in de straat. Dit zijn een paar helsangels die met honden, stokken en pistolen de chollers bij mij mooie appartementje weg houden. Naast dat mijn appartementje vlakbij het centrum is het ook nog eens 5 min lopen van mijn werk af. Dus dat is lekker dicht bij.
Bij mijn nieuwe (nouja zit er alweer bijna 3 maanden) werk is zoals ik al eerder zei een vis restaurant genaamd fishalicious en wordt gerundt door Auke en Michelle. Deze hebben een directe lijn met Nederland waar de vis dan ook vandaan komt en wordt in gevlogen. Daarnaast maken we ook gebruik van lokale vis zoals Yellowvin tonijn, Mula (een kingfish soort), grouper, barracuda en lionvis (deze vis is hier een plaag en vreten alle andere vissen en het koraal op. Het restaurant is 1 van de beste restaurants op het eiland heb ik gemerkt want overal waar je komt wordt ik al herkend omdat ik bij fishalicious werk. Sinds ik ben begonnen zijn we van 40 couverts naar ongeveer 60 couverts gegaan omdat er een niet gedeelte (het pand ernaast is verbouwd) is geopend en daarnaast zijn we sinds vandaag begonnen met de lunch, ik heb geen flauw idee of het druk is geweest of niet want ik ben vrij vandaag. Op dit moment doe ik ook bijna alleen maar de koude kant maar dat gaat binnenkort veranderen maar daar de volgende keer meer over.
hoe ziet mijn dag er een beetje uit hier. Nouja dat is makkelijk 's morgens uitslapen tot een uurtje of 10 ff lunchen bij het pleincafe met de telegraaf (om toch een beetje alles bij te houden), op naar werk van (tot nu toe 14.00 tot een uur of 23.00) en daarna een drankje of op werk of bij miles me nieuwe stamkroeg (waar ik ook dit nu zit te schrijven!) tot een uurtje of 02.00 kan wat later worden en dan begint het riedeltje weer opnieuw. Op me vrije zondag (want dan zijn we dicht) is het eerst uitslapen om 2 uur 's middag voetbal samenvattingen nog een live wedstrijdje meepakken happie eten en 's avonds naar de film en dan rond een uurtje of 11 thuis om eem rustige dag af te sluiten. Daarnaast ben ik ook maandag of dinsdagen vrij.
Ik heb ook al hoog bezoek gehad op het eiland. Nee niet de koningin maar Rob bruijnen en pim (dr bol) van de brule. Dit was zeker gezellig om weer wat bekende gezichten te zien en om met hun opstap te gaan keertje met ze bij fishalicious gegeten, opstap naar mambo en lkkr een dagje gechilled op het strand. Het was fijn om wat mensen uit het dorp te zien om je ff wat anders te denken dan alleen werk. Daarnaast zit ook lisanne Groenedijk op het eiland een mede bodo en dat is best gezellig als je lkkr over dat mooie dorp kan praten.
Daarnaast kijk ik er natuurlijk naar uit dat er nog meer mensen langskomen zoals me lieve kleine zus(je) en me ouders natuurlijk als er andere langskomen laat het me weten dan kunnen misschien ff een bakkie gaan doen.
Nouja ik hoop dat ik jullie weer wat op de hoogte heb gebracht hoe het hier op dit zonnige eiland gaat en ojah er wordt goed voor me gezorgt ik heb er alweer 4 surrograat-moeders bij (de damens van de afwas). Dus ik kom niks tekort.
mensen slaap lekker strax en tot snel.
bon nochi xxxx
Ps: de foto's komen nog net als vroeger
21 November 2011 - 22:14
Naftha :
Hee broerTJE,
Leuk verhaal! Alleen ben en blijf ik je grote zus...
Wij (ik, Joost, Marieke en Jorinde) hebben er zin in!
Werkse en tot in februari!
X Naftha -
22 November 2011 - 12:43
Yvonne:
He een bericht.....
Als ik het zo lees kom je voorlopig niet terug met die 4 (surrograat)moeders. Wasje word gedaan, kamer schoongemaakt... jaja lekker he....nou geniet er maar van.
Dikke kus Yvonne