Nog ff een tussen verslag voordat ik in Perth ben.
Door: Jorn
Blijf op de hoogte en volg Jorn
08 Augustus 2009 | Australië, Sydney
Ik heb nog een paar dagen verwijderd voordat ik in Perth aankom en er een ander gedeelte van me reis gaat beginnen.
Maar eerst even vertellen wat er tussen door is gebeurt na mijn laatste post.
Na mijn post zij we de gibb river road opgegaan om daar een "mooi" stuk van australie te zien via een gravel road. Lekker hobbelen en schudden in die auto. Moet wel zeggen weet nu wel dat zo'n 4wd veel kan hebben qua stuiteren op de weg. Over de gibb river road hebben we 3 dagen gereden het was ongeveer 500km maar omdat sommige stukken zo slecht was kon je niet harder al 30km/h. En vanwege de slechte weg dan kan het toch gebeuren dat je een lekke band krijgt in the middel of nowhere. Dus de reserve band eronder in de hitte en daarna weer verder. Maarja dat was al na ongeveer 150 kilometer en dan moet je er dus nog 350 en maar hopen dat je geen andere lekke band krijgt want dan heb je egt een probleem zonder reserve band. Moet dus zeggen ben wel een stuk wijzer geworden over de omgeving en wat er toe doen was onderweg. En dat was een heleboel gorge's. Oftewel bergjes met water en meertjes. Dit was egt rondrijden in een grote woestijn. Maar de plekken waar we blijven slapen waren wel heel mooi en interessant. De eerste in een tent en de andere twee nachten in een homestead (een belangrijke plek in de outback waar vaak meerdere mensen wonen. nadat we eindelijk de zandbak uitwaren kwamen we weer in wat grotere plaatsen te komen gelukkig. De eerste plaats uit de zandbak was derby.
Dit was een wat grotere plaatsen aan een baai waar je gigantische eb en vloed verschillen hebt van ongeveer 9 tot 14 meter gemiddeld. Nog even in de haven gekeken en daarna uiteten gegaan bij een ja het was eigenlijk gewoon een snackbar. Moet zeggen dat de vork van sjoerd er niets bij was (nee hoor grapje!!).
De volgende stop was Broome. Nouja als je dan alles moet geloven van de lonely planet dat dit echt heel groet en fantastisch moet zijn. maar viel wel een beetje tegen. Moet wel heel eerlijk zijn. De hotel kamer was egt fantastisch groot jacuzzi erin alles kon open en dicht en heel luxe alles. Dus dat ik nu samen met me ouders reis heeft tog ook wel z'n voordelen. na Broome nog port hedland en daarna gingen we in een eco resort in het kirinji park. Weer in een tent maar wel heel erg op de natuur gericht, warm water via een zonneboiler, zelf je eten klaarmaken op de bbq. Ik ben hier nog naar een astro nacht geweest oftewel in de middel of nowhere naar de maan, sterren en andere planeten kijken was heel erg interesant hoop geleerd van de melkweg die je op het zuidelijk helft van de aarde kan zien. na kirinji weer terug naar de kust. moet tog zeggen dat ik me daar het fijnst voel lekker water beetje mooiere natuur en meer mensen om je heen.
Weer terug aan de kust kwamen we aan in coral bay. hier zag een aanbieding om te gaan duiken en zwemmen met manta ray's, toen we deze gingen boeken waren er zo weinig mensen dat we samen gingen met een walvis kijk groep voor dezelfde prijs. Dat was dus mooi meegenomen. Wij dus de volgende dag vroeg op (zoals elke dag niet echt wat ik gewent ben dus!!!!) om te gaan duiken en papa snorkelen en mama helemaal niks doen een beetje aan boord zitten en van de zon genieten. We gingen 2 keer duiken en dat was echt ontzettend gaaf eerste keer heb ik met 3 grey reef sharks gezwommen en de tweede keer was gewoon heel relaxed. daartussen in hebben we nog gesnorkeld met die manta rays dat was ook heel imposant. volgende dag langs de kust naar Carnarvon gereden waar er familie van ramon woont om daar een kijkje te nemen op hun paprika kwekerij. we zouden in de avond bij een mooi restaurant gaan eten maar eenmaal daar konden we niks vinden. Geeft niet dan maar ergens anders. daarna was het weer tijd om de volgende dag om verder te gaan. wij richting monkey mia. Dit was echt heel mooi hoop mooie plekjes gezien en het is egt waar levende stenen. vraag me niet hoe ze heten maar volgens het bordje leefde ze egt maar ze bewogen niet ze waren wel 3.5 biljoen jaar oud. als je het niet gelooft moet je zelf maar eens komen kijken. Nog een alleen schelpen strand gezien en ook nog fantastische uitzichten op een mooie baai. we bleven daar 2 dagen en de volgende dag zijn papa en ik gaan zeevissen opzoek naar snapper. Wij 4 uur gaan vissen. iedereen haalden snapper binnen behalve ik en me vader natuurlijk. maar in het laatste half uur haalde ik een lizard fish naar boven. oftewel 12cm aan vis. En me vader haalde gelukkig wel een pink snapper uit het water. dus uiteindelijk tog nog wat gevangen. We zijn nu in kilbarri en we zijn net wezen quad rijden was heel erg interessant en heel erg gaaf om op van die dingen te rijden. en de natuur was ook heel erg mooi en interessant en die man vertelde heel erg veel.
Maar nu komt er weer een einde aan want ben nog maar 500km verwijderd van perth waar het leven weer gaat beginnen zonder centen van pa en ma en weer in me remi maar dat komt wel goed.
nou veel plezier en tot snel over een weekje of 2 waarschijnlijk.
groetjes en xxx jorn
08 Augustus 2009 - 08:32
Freek:
heey ouwe
hoest nou??
Paar km's zit ik van je af nu;)
Ik ben ondertussen al in Afghanistan;)
Rustig aan daar he
LAter -
08 Augustus 2009 - 18:21
OMA En OPA Bus:
Heeee jullie met ze drieen daar, wat moeten wij daar tegenover stellen uit dit nietige landje. Want wat jullie daar meemaken en ook misschien wat ontberen kunnen wij alleen maar een beetje jaloers op zijn, maar het is jullie van harte gegund. Het heeft wel wat lang geduurd voor dat we van jullie wat te lezen kregen, maar dit is nu met de lange verslagen van daar dubbel en dwars goed gemaakt, ook door de schitterende fotoserie. Naftha en Joost zijn inmiddels een bakje wezen doen, en hebben de meubelen laten zien op foto"s mooi hoor. De vogel slaapt onder een badlaken dan is hij wat rustiger en "smorgens niet zo vroeg wakker. En die van de Overtocht voor jullie zit het er bijna alweer op, proberen jullie nog om Desiree van Wensveen nog op te sporen in Perth of is dit niet te doen. Als het lukt doet ze dan de hartelijke groeten van ons. Jorn, opa is nog wezen kijken op de training van VVB er was een opkomst van meer als 25 man, dus dit wordt een gevecht om in het 1e te komen. Nu luitjes wij hebben ook weer wat van ons laten horen wij maken niet zo veel mee als jullie maar dat hoeft ook niet, wij hebben hier ook lekker weer, druk met de tuinen, lekker fietsen nog niet zo veel wat te warm. NU maak ik er een eind aan en wensen we jullie nog een fijne tijd samen met ze drieen!!!!!!
De groeten van Oma en Opa bus en vele xxxxx
.en tot wederhoren doei!!!!!!!!!!. -
10 Augustus 2009 - 07:40
Naftha:
Haha, die foto op de quads, hilarisch! Papa en Mama zijn net Bob en Annie de Rooij (Paul de Leeuw).
Leuk verhaal jorn! Had natuurlijk al een hoop gehoord van papa. Volgens mama was jouw vis geen 12 cm...(ietsie pietsie kleiner)!
Veel plezier nog de laatste week en daarna werkse!
liefs, Naftha -
10 Augustus 2009 - 09:08
Pepijn De Haan:
Ik heb met mama de foto's gekeken. Ik vind ze heel erg mooi. Ik wil ook wel een keer op zo'n quad.
Is krokodillenvlees lekker??????
Tot gauw en ook de groeten van papa, mama en Joris.
Pepijn -
10 Augustus 2009 - 18:18
Kim Z:
Hee Jorn,
Leuke foto's :D
xx -
11 Augustus 2009 - 09:28
Noor Van Der Ploeg:
dag Jorn, via jouw verslag kunnen wij, bijna-buren van opa en oma van Wensveen, een beetje meereizen met je pa en ma, bij wie we in Bdg. regelmatig te gast zijn. We zijn benieuwd of jullie nog in "ons" B&B Albacore in Sorrento overnachten! Aan Yvonne wil ik vragen of het mogelijk is dat ze een flesje eucalyptusolie voor me meeneemt. Bruin flesje, rood met groen etiket: Bosito's Eucalyptus Oil. Zag op een Aus. website dat ze ook bestaan in 200 ml. Geen probleem! Echt goed spul voor heel veel zaken, bijvoorbeeld fruit-, smeer- en grasvlekken! Mijn flesje is nu bijna leeg en ik heb het hier nergens kunnen vinden. Misschien is er nog een klein plekkie in Yvons tas over?
Het zal wel even anders zijn, volgende week weer in je uppie te zijn. Maar in Australië ben je nooit alleen en je weet: no worries!
Groet voor jou en je ouders,
Noor -
12 Augustus 2009 - 08:19
OMA En OPA Bus:
Just, ik weet niet of het adres is aangekomen van Desiree doe ik ook nog maar bij Jorn, Wrays, 56 ord street West Perth phone 08 9216 5199. Ik hoop dat jullie het vinden het zal misschien heel leuk zijn, we horen nog wel over de zoektocht in die grote plaats veel geluk er mee groeten vanaf de Beemdgras doei!!!!!!!!