Terug in Syndey.
Door: Jorn
Blijf op de hoogte en volg Jorn
20 Maart 2009 | Australië, Sydney
Sorry dat ik zo lang niks van me heb laten horen. Maar heb niet echt veel meegemaakt de afgelopen dagen.
Ik weet het, nadat ik terug zou komen uit The Blue Mountains. Ik zou eigenlijk maar een paar dagen in sydney blijven, daarna verder reizen. Maar plannen zijn gewijzigd. Heb donderdag (12/03) de ferries(veerboot) genomen naar parramatta, een wijk in sydney de tocht duurde 2.5 uur en ben op de terug weg uitgestapt bij het Olympic Town, Het gebied buiten sydney waar alles plaats vond van de olympische spelen van 2000, daar een gratis rondleiding gehad van de locale buschauffeur. Deze was toevallig oud buschauffeur van een tourbus daar en aangezien ik de enige in de bus was, wou hij mij maar al te graag een kleine rondleiding geven. Het was z'n laatste rid en is speciaal voor mij nog een stukje om gereden. Toen was het alweer 's avonds laat en heb ik de Harbor Bridge overgelopen en daarna weer op een andere ferry gestapt. En het werd al donker dus heb sydney mooi bij avond gezien.
De dagen daarna ben ik opzoek gegaan naar een auto. Eerst een rondje gedaan in Kings cross(de backpackers auto buurt), maar niks gevonden of veel te duur. Dag daarna maar een auto gehuurd, en naar aanleiding van het neefje van nel (bedankt daarvoor!!). Naar parramatta Road geweest. Dit is een straat van 25 kilometer met bijna alleen maar auto dealer. Maar ook daar was het veel te duur. Toen ik terug was in het hostel hier op het prikbord gekeken en daar een mooie auto kunnen vinden. Een toyota Hilux surf, 4wd en met matras en bed achterin en met de nodige campeer spullen. Ik moest er toen alleen een paar dagen op wachten omdat ik het geld moest overmaken en alles. Maar heb hem nu eindelijke en vandaag opgehaald(20/03).
Maar nu komt het mooiste van de afgelopen week. Er was een Gnochi avond en er werd verse gnochi gemaakt door een italiaanse backpacker. Dit leek me wel leuk en had me aangemeld voor die avond. Aan de praat geraakt met de verantwoordelijke van het hostel. en die vroeg of ik meteen de volgende morgen misschien pannekoeken kon bakken voor de backpackers. En ik dacht leuk, maar het mooiste moest nog komen ik zou 's avonds ook helpen bij het pizza's maken, en toen zei hij dat ik zojuist 6 gratis overnachtingen had verdiend en of ik nog meer wou verdienen. Dat klonk natuurlijk interessant en intussen ben ik kok in beide YHA hostels in sydney en doe alle speciale avonden. Daarbij verdien ik voor elke 2 uur werken een gratis overnachting, en natuurlijk een gratis diner. Ze hebben me al een echte baan aangeboden maar dat wil ik niet. Ik heb andere afspraken en ik wil het land zien. En moet natuurlijk papa en mama halen. Moet wel zorgen dat ik daar optijd ben!!!
Dus nu blijf ik nog 1 week in sydney en daarna vertrek ik naar Newcastle. Heb in het hostel een jongen leren kennen die daar woont, maar werkt in sydney. Hij is kaptein voor het binnnen brengen van de grote zee schepen. Hij heeft mij uitgenodigt om bij hem te verblijven en om mij newcastle te laten zien heb er zeker zin in.
Nu heb ik jullie onderhand een beetje bijgepraat wat ik de afgelopen 10 dagen heb gedaan. De foto's komen morgen want me camera is leeg.
Ik spreek jullie snel weer en zal ervoor zorgen dat morgen de foto's staan.
nou tot snel, (en ik begin jullie toch wel al een beetje te missen).
Groetjes en xxx mij
20 Maart 2009 - 11:27
Kim Z:
Hee Jorn!
Australie maakt dus al kennis met je kookkunsten, klinkt goed ;) Leuk dat je al wat contacten hebt opgedaan.
Ben benieuwd naar je foto's :)
XXX -
20 Maart 2009 - 11:48
Just En Yvonne:
WERKEN!!!!
Dat zou je voorlopig niet doen, maar toch het is te gek. Toch nog wat aan je opleiding gehad.
Dat is nu echt backpacken... voor niks slapen en eten.
Je bent zo lekker bezig met alles en nog wat.
Zijn nieuwsgierig naar je auto.... al een klein beetje gezien, maar toch.
We hebben nu ook skype, ff een keer uitproberen.
Nou vent GENIET en maak er wat van.
Tot gauw weer xxxxx -
20 Maart 2009 - 12:47
Naftha:
Vergeet je niet de boter in de pan te doen als je een ei bakt?! (kan me nog zoiets herinneren in de vorige eeuw!). Nee hoor, hartstikke leuk dat je zo weer wat gratis nachten verdient! Veel plezier en rij voorzichtig (en pas op met je spiegels, haha) -
21 Maart 2009 - 06:27
KIM B :
leuk verhaal weer jorn we kijken al weer uit naar de volgende!!
suc6 daar (K)xxx -
23 Maart 2009 - 21:55
Oma En Opa Bus:
Hoi Jorn hier nog een paar woorden van oma en opa, allereerst een makkelijk verblijfplaats aange-schaft, wij hopen dat je er lang plezier van zal hebben met veel veilige en hele kilometers geluk er mee jongen het is je gegund. Het werken ben je ook nog niet verleerd hebben wij gelezen, je ziet maar weer een vliegende kraai vindt altijd wat. Maar je gaat verder op pad richting je doel wat je voor ogen hebt nou Jorn hele goede reis verder en houd goede moed dat zijn wij wel gewent van je. Nu wat anders opa heeft net gelezen dat VVB gestraft is voor de onregelmatigheden van de wedstijd tegen Wippolder, zij hebben ieder 4 punten in mindering gekregen en Bodegraven is zijn periodetitel kwijt die is naar ONA gegaan. Nou jongen gauw tot schrijfs, en vele xxxxxxxxx van OMA en OPA bus dooooooeeeeeeeeeiiiiiiiiii. -
24 Maart 2009 - 10:59
Ruben:
Lekker bezig man! Beetje koken en gratis overnachten, zo hou je het wel lang vol;) Je bent wel lekker druk heb ik het idee echt super knap van je!!
Nou hoor snel weer van je! en kijk goed wat voor auto je koopt he.. Hij ziet er wel mooi uit.
xx -
24 Maart 2009 - 18:42
RuJaPiLe:
Hey Jorn,
Gaat allemaal goed he.
Maarre, je mag hier ook koken voor een gratis overnachting hoor!
Nee alle gekheid op een stokkie, leuk dat het zo allemaal gaat
Gaaffe auto! maar doe je gordel om !! want zelfs met geen rijbewijs kost je dat een bekeuring! (dit wordt heibel hier )
Jorn veel plezier en hou vol, want natuurlijk wordt je hier ook gemist, maar dit avontuur hoort bij jouw en Yvon en Just komen gauw (kunnen niet wachten volgens mij).
Liefs en een dikke X,
De Goudpleziertjes -
26 Maart 2009 - 16:09
OMA En Opa Bus:
Hoy Jorn. Hier krijg jij nog even een paar letters over de voetbal, niet zulke mooi bericht, Jorn de straf van de KNVB is als volgt vier punten in minde-ring periode titel weg Youri en Gerard ieder zes wedstrijden geschorst, 300 euro boete en voorwaardelijk mocht dit nogmaals voorkomen dan word de vereniging een jaar uit de kompititie gehaald, zoals je leest geen misselijke straf. Opa weet nog niet of VVB hiertegen in beroep gaat. Nu met dit schrijven ben je op de hoogte. Doooeeeiiii.OMA en OPA bus.